Thuiswerken: super, maar hoe richt je jouw werkplek in?

Je hebt het voor elkaar: je gaat thuis werken. Uiteraard hoort daar een werkplek bij. Hoe richt je zoiets in, als je helemaal geen kamer over hebt? Zet je gewoon een bureau midden in je kamer neer? Hoe hou je jouw kamer een gezellige woonkamer en wordt het toch ook de ruimte waar je gaat werken?

Maak een hoekje apart

Als je genoeg ruimte hebt in je kamer, zou je ervoor kunnen kiezen om met een kamerscherm een hoek af te schermen en daar jouw werkruimte te maken. Een groot nadeel is wel dat je “opgesloten” zit. Kamerschermen zijn te koop in heel veel stijlen.

Een mooi bureau doet wonderen

Een goed idee is het kopen van een mooi bureau. Koop er één die aansluit bij jouw woonwensen. In een landelijke huiskamer, staat een houten bureau prima. Ben je meer van een strak, wit interieur? Dan kan je gaan voor een wit bureau of bijvoorbeeld juist één geverfd in een zacht pasteltintje om zo een blikvanger voor in de kamer te maken. Want waarom zou je jouw werkplek willen camoufleren? Maak er juist een prachtig plekje van. Ben je klaar met werken? Zorg dat je bureau netjes opgeruimd is. Leg papierwerk en dergelijke in een lade en waarom zou je boven je bureau niet een plank ophangen, die naast ordners ook een paar mooie planten draagt?

Meest recente berichten

A Poot Geschreven door: