Staand toilet versus hangend toilet

Je ziet steeds vaker dat in toiletruimtes hangende toiletten te vinden zijn. Met hangende toiletten bedoel ik in dit geval niet de urinoirs die op wc-ruimtes voor heren te vinden zijn. Nee, met hangende toiletten bedoel ik de wc’s die niet op de grond staan, maar aan de muur zitten. Hierdoor hangen de toiletten natuurlijk niet echt, maar zitten ze niet gekoppeld aan de grond. De afvoer van urine en uitwerpselen gaat dus eigenlijk direct de muur in. Naast deze hangende toiletten zijn er de ‘normale’ wc’s, nog altijd het meest voorkomend. In mijn blog van vandaag vergelijk ik beide type toiletpotten en zal ik een winnaar aanwijzen.

Traditionele wc-pot

Een traditionele wc-pot, nog altijd goed vertegenwoordigd in toiletten over de gehele wereld, is een pot die gewoon op de grond staat. In sommige van die toiletpotten vind je nog een plateautje, in andere niet. Sinds een aantal jaren is er naast deze traditionele wc-pot dus ook een ander type wc te vinden, namelijk het hangend toilet.

Hangend toilet

Het hangend toilet is wel wat duurder dan de traditionele pot (kijk maar eens op een webshop als sanitairkamer.nl of budgetplan.nl). Hoe dat komt weet ik niet precies, maar ik vermoed dat dat iets te maken heeft met de constructie. Het is namelijk moeilijker om een toilet aan een muur te bevestigen en dus te laten zweven boven de grond. Een staand toilet kun je zo neerzetten, bij een hangende variant is dat niet het geval.

De winnaar

Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar als ik (maar wie ben ik?) zou mogen kiezen, zou ik altijd voor het hangende toilet gaan. De ruimte waarin het toilet staat, of dit nu in het kleinste kamertje van het huis is of in de badkamer, is een stuk eenvoudiger schoon te houden. Hierdoor is de hangende wc voor mij de winnaar.

Meest recente berichten

A Poot Geschreven door: