Radiatoren zijn niet altijd nodig

In elk huis hangen er natuurlijk radiatoren (in deze blog gebruik ik het woord radiator, maar voor dit woord had ik net zo goed het woord verwarming kunnen gebruiken). Radiatoren zijn ook nodig, want in de winter moet een huis gewoon opgewarmd worden. Tenminste, als die mogelijkheid er natuurlijk is. In armere landen is dat namelijk niet mogelijk, maar bij ons wel. Laten we ons ook vooral op Nederland focussen in dit blog. Ik zal je laten zien waren radiatoren toch niet altijd nodig zijn in huizen. Hopelijk heb je er wat aan.

Radiatoren in nieuwbouwhuizen

In nieuwbouwhuizen zijn radiatoren in bijna alle ruimtes aanwezig. Of je nu in de woonkamer bent, in de badkamer of juist in het halletje of in het toilet (al kan het in die laatste ruimte nog wel eens zijn dat een radiator ontbreekt): in deze ruimtes zijn radiatoren aanwezig. Bij oudere huizen kan dat nog wel eens anders zijn. Uiteraard zijn in die oudere huizen ook radiatoren aanwezig in de woonkamer, maar in de slaapkamer is deze niet altijd aanwezig. Ook kan het in oude huizen twijfelachtig zijn of een radiator aanwezig is in een badkamer of in een wc.

Mijn punt

Op die laatste zin wil ik even wat dieper ingaan. Ik vind het namelijk een goede zaak als er in een slaapkamer geen radiatoren aanwezig zijn. Het is namelijk zo dat een slaapkamer meestal alleen maar gebruikt worden om in te slapen. Waarom zou je ’s nachts je radiatoren laten loeien, terwijl je onder een deken ligt (en het bij echte kou ook warmer kan maken door een pyjama aan te trekken)?

Meest recente berichten

A Poot Geschreven door: