Inrichting van je tienerslaapkamer

Je slaapkamer is toch een plek waar je veel tijd in doorbrengt. Je slaap er, studeert er en kijkt tv. Maar hoe kun je deze zo inrichting dat je toch een gezellige kamer met maar ook weer productief? Hier een aantal tips voor een leuke gezellig kamer.

Tieners vinden het moeilijk om hun kamer netjes te houden. Zorg daarom dat je veel kasten hebt en als je vriendje of vriendinnetje langs komt je kamer er toch opgeruimd uit ziet. Houd een keer in de zoveel tijd een grote schoonmaak in je kamer. Ruim alle kasten op en stof ze allemaal goed uit. Door dit te doen kom je ook weer op nieuwe ideeën voor je inrichting en kom je oude leuke spullen tegen.

Vind je een schilderij te saai en wil je toch wat kleur in je kamer. Verzamel allerlei leuke plaatjes uit tijdschriften. Pak een kast deur en beplak deze met al deze plaatjes. Je kunt bijvoorbeeld een thema aan houden of gewoon alles door elkaar doen. Plak hier ook een wit blad op of een kleine spiegel. Daar kunnen al je vriendinnen een leuke tekst op schrijven voor je!

Vind je een kast met tijdschrift plaatjes iets te onpersoonlijk? Doe dat hetzelfde maar dan met foto’s. Dit is wat persoonlijker en dit kan je ook in verschillende kleuren afdrukken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor zwartwit foto’s of voor kleurfoto’s de keuze is helemaal aan jou!

Wil je een beetje gezelligheid? Leg dan verschillende kussentjes op je bed en hang lampionnen op. Door deze aan te zetten krijg je sfeerverlichting en maakt dat je kamer al snel gezellig. Zet ook een paar leuk fotolijstjes neer met allerlei foto’s van jou en je vriendinnen!

Veel succes met het inrichting van je kamer! Kijk voor je je kamer gaat inrichting veel op internet rond en verzamel plaatjes van alles wat je leuk vind en plak deze op een moodboard. Zo kun je kijken wat wel en niet bij elkaar past en krijg je een goede indruk van hoe je kamer eruit gaan zien!

Meest recente berichten

A Poot Geschreven door: